casus 10: herstel van dubbelwandig frontdefekt + implantaat

Slide11_7.jpg

Deze patiënt diende zich bij ons aan voor herstel van zijn fronttand. Helaas ging niet enkel de tand maar ook een behoorlijk grote hoeveelheid bot verloren.

Aangezien het een groot defekt betrof met verlies van zowel de buitenste als de binnenste botplaat werd dit opgebouwd met een vertikale osteodistractiemodule.

De procedure vond plaats onder lokale verdoving. Hieronder ziet U de evolutie van de röntgenbeelden; links aan het begin van de behandeling en uiterst rechts na afloop van het plaatsen van een tandvervangend implantaat. De pijltjes tonen het verschil tussen het botniveau voor en na distractie. De stippellijn toont hoe de module 'opent' bij distractie.

De beelden hieronder laten U het klinische verloop zien. Onmiddellijk aansluitend op de chirurgische procedure wordt tijdelijk een kleine uitneembare prothese voorzien om de distractor te stabiliseren en het frontdefekt uiteraard esthetisch te camoufleren.

Slide12_3.jpg

 

 

Tijdens de distractieprocedure verandert de vorm van de kaakwal en kan de prothese enkele malen eenvoudig aangepast worden.

Slide17_3.jpg

De module blijft in totaal ongeveer drie maanden aanwezig en kan dan heel eenvoudig verwijderd worden onder lokale verdoving. Nadien kan een tandvervangend implantaat worden geplaatst.

Slide15_2.jpg

Uiteindelijk kan dit eindresultaat worden bekomen.

Slide16_2.jpg

 

Ziekenhuizen »

Jan Yperman Ziekenhuis Ieper Ziekenhuis Veurne

Login voor professionelen »